Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 1. 2023

Švedski rockerji Ghost so na novo posneli komad Spillways. Posebnost nove izdaje je sodelovanje z vokalistom Joejem Elliottom legendarnih Def Leppard.

25. 10. 2022

Dve legendarni skupini, Mötley Crüe in Def Leppard, se bosta drugo leto skupaj odpravili na svetovno turnejo, kjer se bosta nam najbližje ustavili v Budimpešti, Pragi, Münchnu in Milanu.

21. 4. 2022

Veterani Def Leppard pred izidom najnoveše plošče predstavljajo še drugi single Take What You Want, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Album Diamond Star Halos bo izšel 27. maja pri založbi UMe in bo zajemal naslednje komade:

Take What You Want
Kick
Fire It Up
This Guitar (feat. Alison Krauss]
Sos Emergency
Liquid Dust
U Rok Mi
Goodbye For Good This Time
All We Need
Open Your Eyes
Gimme A Kiss
Angels (Can't Help You Now)
Lifeless (feat. Alison Krauss)
Unbreakable
From Here To Eternity

1. 4. 2022

Deff Leppard so objavili video za skladbo Kick, ki je na albumu z naslovom Diamond Star Halos. Ta bo izšel 27. maja.

23. 4. 2020

Def Leppard so objavili koncertni video za klasiko Billy's Got A Gun z nove koncertne izdaje z naslovom London To Vegas, ki v petek izide pri Eagle Rock Entertainment.

11. 3. 2020

Def Leppard bodo 24. aprila pri Eagle Rock Entertainment izdali limited edition box set z naslovom London To Vegas, ki vsebuje posnetka njihovih spektakularnih koncertov Hysteria At The O2 in Hits Vegas, Live At Planet Hollywood.

Spodaj si lahko ogledate Def Leppard s koncertno verzijo njihove uspešnice Rocket, posnete decembra 2018 v O2 Areni v Londonu.

28. 2. 2020

Korošec Tilen Hudrap, član nemških težkometalnih legend U.D.O z neuničljivim 68-letnim Udom Dirkschneiderjem (ustanovitelj in nekdanje prvo grlo velikih Accept) na čelu, se po šestih turnejah v lanskem letu tekom svetovne turneje "Steelfactory World Tour", ki je s tevtonskimi heavy metal ikonami obiskala štiri kontinente, vrača na odre. Po že objavljenih turnejah za leto 2020 je pred dnevi udarila novica, da se v sestavi projekta DIRKSCHNEIDER kot posebni gostje odpravljajo na veliko turnejo aren in stadionov z drugo največjo nemško heavy metal skupino po Accept, nemškimi bučkami HELLOWEEN. Zasedba Helloween, ki po ponovni združitvi s Kaijem Hansenom in Michaelom Kiskejem polni prizorišča po celem svetu, večinoma arene, kjer sicer nastopajo velikani, kot so Iron Maiden, Judas Priest ali Black Sabbath, pa bo tako dobila zgodovinski slovenski pridih.

Datume turneje DIRKSCHNEIDER in HELLOWEEN objavljamo tukaj:

United Alive World Tour – Europe 2020

26. 9. SK Zvolen, Ice Stadium

27. 9. AT Vienna, Gasometer

29. 9. CH Zurich, Samsung Hall

30. 9. IT Milan, Lorenzini District

 2. 10. DE Stuttgart, Schleyer-Halle

 4. 10. UK Manchester, Manchester Academy

 5. 10. UK London, Brixton Academy

 7. 10. FR Paris, Olympia

 8. 10. LU Luxemburg, Rockhall

 9. 10. FR Lyon, Le Transbordeur

11. 10. ES Barcelona, St. Jordi C.

12. 10. ES Madrid, WiZink Center

15. 10. CZ Prague, O2 Arena

16. 10. DE Bochum, Ruhrcongress

17. 10. DE Hamburg, Sporthalle

19. 10. HU Budapest, Papp Laszlo Sport Arena

20. 10. PL Katowice, MCK Congress

23. 10. RU Moscow, Adrenaline Stadium

25. 10. RU St. Petersburg, A2 Arena

27. 10. EE Tallin, Noblessneri Valukoda

29. 10. FI Helsinki, Black Box Ice Arena

31. 10. SE Gothenburg, Partille Arena

12. 11. BG Sofia, Arena Armeec

14. 11. GR Athens, Winter Rocks, Faliro Pavilion Arena

 

Legendarni Korošec, ki je bil član metal ikon, kot so nizozemski death metal velikani PESTILENCE, ameriški VICIOUS RUMORS in power thrash institucija PARADOX, igral pa je tudi z bay area thrash titani TESTAMENT, tako ponovno postavlja nedosegljive mejnike. Leta 2018 je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem albumu od Dragonlord (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album Hadeon z nizozemskimi death metalci PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyjem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajsetdatumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti, neverjetni dosežek pa je naš največji glasbenik ponovil lani s prav tako več kot stotimi koncerti v enem letu, ko so U.D.O odigrali šest turnej, med drugim tudi Monsters of Rock tour, kjer so iz Miamija pluli na Haiti in Jamajko med vmesno headline turnejo, leto pa je zaznamovala tudi festivalska turneja, med katero so si pred več desettisoč glavo množico oboževalcev delili odre z hard rock in metal ikonami, kot so RAINBOW, DEF LEPPARD, EXTREME, SCORPIONS, THIN LIZZY, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND in OPETH. Hudrap je do danes s petimi mednarodnimi metal skupinami sicer igral v več kot 50 državah po celem svetu.

Avtorica: Tina Urek
10. 9. 2019

Superskupina Last In Line, ki jo sestavljajo kitarist Vivian Campbell (Def Leppard, Riverdogs, ex-Dio, ex-Whitesnake), bobnar Vinny Appice (Dunsmuir, Resurrection Kings, ex-Black Sabbath, ex-Dio), basist Phil Soussan (ex-Ozzy Osbourne, ex-Beggars & Thieves) in vokalist Andrew Freeman (Lynch Mob, ex-Hurricane), se konec novembra odpravlja na krajšo turnejo po Evropi. Najbližje Sloveniji jih lahko ujamete 11. decembra v Parmi (Campus Industry) v Italiji.

7. 6. 2019

Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament, Paradox) se po izjemno uspešni tromesečni headlinerski evropski turneji s tevtonskimi težko metalci U.D.O, ki jih vodi neuničljivi 68-letni Udo Dirkschneider (nekdanji prvi glas in ustanovitelj ACCEPT) odpravlja na poletno festivalsko turnejo, tekom katere si bodo U.D.O delili odre s svetovnimi ikonami DEF LEPPARD, Ritchie Blackmore's RAINBOW, SCORPIONS, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND, OPETH in mnogimi drugimi. U.D.O bodo nastopili na več kot dvanajstih open air festivalih, med drugim v Rusiji, Španiji, na Švedskem, v Belgiji, Nemčiji, Romuniji, na Češkem, nekaj datumov pa bo naknadno potrjenih do konca meseca junija. Do sedaj potrjene festivale lahko preverite spodaj.

6/14/2019 ES-Fuengirola
Rock The Coast Festival
+ Rainbow, Carcass, Europe, Angel Witch etc...

6/28/2019 D-Dischingen
R.a. Härtsfeldsee (co-headliner)
+ Sodom, In Extremo etc...

7/3/2019 D-Ballenstedt
Rock Harz Festival (co-headliner)
+ Overkill, Hypocrisy, Dimmu Borgir etc...

7/4/2019 ES-Barcelona
Rockfest Barcelona Open Air
+ ZZ Top, Def Leppard, King Diamond, W.A.S.P etc...

7/6/2019 D-Pfeffelbach 
Pfeffelbach Open air (headliner)
+ The Crown, J.B.O

7/7/2019 ROM-Resita
Resita Custom Festival (headliner)
+ Uriah Heep, Doro

7/20/2019 SWE-Umea
U-Rock Festival (co-headliner)
+ Pretty Maids, Sabaton...

7/27/2019 RU- Serpukhov, Moscow
Big Gun Festival (headliner)
+ Rage, Bonfire, Pink Cream 69

8/10/2019 BEL-Kortrijk
Alcatraz Festival 
+ Saxon, Thin Lizzy, Opeth, Soulfly, Vio-Lence etc...

8/16/2019 SWE-Falun
Sabaton Open Air (headliner)
+ Candlemass, Riot...

8/17/2019 CZ-Moravsky Krumlov
Rock Heart Festival (co-headliner) 
+ King Diamond, Anvil...


Legendarni Korošec tako ponovno postavlja mejnike: lani je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem Dragonlord albumu (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album "Hadeon" z nizozemskimi death metal pionirji PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajset datumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti.

Avtorica: Tina Urek
22. 1. 2019

Tesla so objavili napovednik za novi studijski album z naslovom Shock, ki bo izšel 8. marca pri Universal Music Enterprises. Prihajajoči album je produciral kitarist Phil Collen iz skupine Def Leppard.

Shock prinaša naslednje skladbe:
You Won’t Take Me Alive
Taste Like
We Can Rule The World
Shock
Love Is A Fire
California Summer Song
Forever Loving You
The Mission
Tied To The Tracks
Afterlife
I Want Everything
Comfort Zone

29. 11. 2017

Judas Priest so razkrili delček skladbe Firepower, naslovne skladbe prihajajočega 18. studijskega albuma, ki naj bi izšel marca prihodnje leto. Bitanske heavy metal legende so zadnjih nekaj mesecev preživele v studiu z dolgoletnim sodelavcem in producentom Tomom Allomom (Black Sabbath, Def Leppard, Kix, Rough Cutt), kateremu sta ob boku stala še Andy Sneap (Megadeth, Exodus, Testament, Accept) in Mike Exeter (Black Sabbath, Cradle Of Filth).

30. 10. 2017

Britanska zasedba Down 'N' Outz, ki jo vodi frontman Joe Elliott (Def Leppard), je objavila koncertni video za skladbo Overnight Angels.

V skupini poleg Elliotta sodelujejo še Paul Guerin (The Quireboys) na kitari, Guy Griffin (The Quireboys) na drugi kitari, Keith Weir (The Quireboys) na klaviaturah, Phil Martini (ex-Tokyo Dragons, ex-The Quireboys) na bobnih in Share Ross (Vixen, ex-Contraband) na basu.

30. 6. 2017

Riverdogs predstavljajo skladbo I Don't Know Anything s prihajajočega studijskega albuma z naslovom California, ki bo izšel 7. julija pri založbi Frontiers Music.

20. 6. 2017

Spodaj si lahko ogledate videospot za novi single American Dream s prihajajočega studijskega albuma rockerjev Riverdogs z naslovom California, ki bo izšel 7. julija pri založbi Frontiers Music.



7. 6. 2017

Riverdogs so razkrili drugi single Something Inside s prihajajočega studijskega albuma z naslovom California, ki bo izšel 7. julija pri založbi Frontiers Music.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška